Ga naar content (Ga naar content)

03-05-23

Van asfaltvergruizer tot Fiets Festijn


Afgelopen maand werd is er veel gewerkt, gefietst en geplakt rondom de Roseknoop. Een korte terugblik op de werkzaamheden en een opwarmertje voor een bijzonder Roseknoop Fiets Festijn. 

Team Roseknoop kwam diep in de grond een ongebruikte waterleiding tegen, waarschijnlijk uit de jaren 60. Die moest natuurlijk eerst verwijderd worden. Verder zijn er lange sleuven gegraven waar mantelbuizen inkomen. Een mantelbuis is een grote buis waar meerdere kabels en leidingen doorheen lopen, als een beschermend jasje – een mantel – dus. Hier worden maar liefst 27 verschillende kabels doorheen getrokken.

Kleine stukjes
Sinds 1 mei zijn het Varkenoordseviaduct en het achterste deel van de Laan op Zuid afgesloten. Het viaduct krijgt groot onderhoud, de dijk wordt verder verhoogd en kabels en leidingen vervangen. De grond op de hele kruising gaat open en dat betekent een bezoek van de asfaltvergruizer. Deze machine maalt het asfalt in kleine stukjes zodat het hergebruikt kan worden.

Fietsers nemen viaduct over
De afsluiting van het Varkenoordseviaduct maakt ook iets bijzonders mogelijk: op zaterdag 6 mei is hier het 5eRoseknoop Fiets Festijn. Ellery Landheer van Zuid-Holland Bereikbaar: ‘Dit is het eerste weekend nadat het viaduct voor een half jaar is afgesloten. We nemen die dag het viaduct over, alsof auto’s even niet bestaan. Hoe leuk is de straat als je lekker vrij kan bewegen en spelen zonder bang te zijn dat er een auto aankomt! We pakken deze dag extra uit met muziekoptredens van artiesten, bands en koren uit de omgeving én een modeshow. We helpen je ook de app te downloaden waarmee je leuke beloningen kan winnen met lopen, fietsen en de watertaxi veerdienst.’

Daarnaast zijn er weer fietslessen, workshops bandplakken en wedstrijden. Ook kan je kennis maken met deelvervoer, je fiets laten checken of een oude fiets inleveren. En weer gratis poffertjes eten natuurlijk!  

Het Roseknoop Fiets Festijn is nog op twee zaterdagen, van 12.00 tot 16.00 uur:
6 mei   Varkenoordseviaduct 
13 mei Plein voor Podium Islemunda, Herenwaard 17

> Meer informatie

Lees meer...

Beroepentuin.jpg

Beroepentuin: ‘Banen waar je een goede boterham mee verdient’

De Beroepentuin bloeit en groeit! Minister Carola Schouten kwam daarom maandag 20 februari op be...

Lezen (Beroepentuin: ‘Banen waar je een goede boterham mee verdient’)
DSC4326.jpg

Zonnige Marathon

Ook in de 40e editie van de NN Marathon Rotterdam liepen 17.000 hardlopers dwars door Stadionpar...

Lezen (Zonnige Marathon)
Schermafbeelding_2022-09-13_om_10.22.59.png

Ontdek Stadionpark 2022

De hele dag door de leukste activiteiten in Stadionpark. Met een bomvol programma voor jong en o...

Lezen (Ontdek Stadionpark 2022)
whsp96794.jpeg

Overkapping ponton klaar

Aan de Piet Smitkade is flink gewerkt aan de overkapping van de drijvend ponton in de bocht van ...

Lezen (Overkapping ponton klaar)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!