05-01-22

Als je aan programmamanager Stadionpark Sander Geenen vraagt of er wel voldoende gesport wordt in Stadionpark volgt een bevlogen antwoord. “Ja, er wordt hier al heel veel gesport".

Kijk maar naar de Sportcampus waar Feyenoord met 1908 en nieuw Varkenoord prachtige onderkomens heeft. En naar sportpark Olympia waar steeds meer sportclubs gebruik van willen maken. Daar lopen de sporten uiteen van American Football tot cricket en alles wat daartussen zit. Laten we niet vergeten dat het Topsportcentrum een geweldige plek is waar zowel de leerlingen van het Albeda College als de Nederlandse Olympische turntop traint.”

Maar is dat wel voldoende? Om de bewoners van Zuid verder in beweging krijgen is er nog een wereld te winnen. Daarom zijn vorige week kleine en grote sportaanbieders voor het eerst bij elkaar gekomen op uitnodiging van het Topsportcentrum. Daar hebben ze gekeken hoe ze elkaar beter kunnen vinden en kunnen samenwerken. Geenen: “We zijn vrij en gedurfd met elkaar in gesprek gegaan. Het ging over kleine en grote initiatieven. Ik was vooral onder de indruk van de creativiteit van deze partijen, zoals het Albeda College en Skateland om er maar een paar te noemen. En ook over het aanbod nieuwe innovatieve sporten die heel anders met de buitenruimte omgaan, zoals freerunners en BMX’ers. Ook de komst van de twee nieuwe scholen met een sporthal op de Sportcampus biedt veel nieuwe extra mogelijkheden.

Wat wij vanuit Stadionpark hebben kunnen benadrukken is de fantastische infrastructuur die hier al bestaat en we daarmee Rotterdam internationaal als sportstad kunnen gaan neerzetten, voor breedte- en topsport. Ik heb er veel vertrouwen in dat de we met elkaar grote stappen vooruit gaan zetten.”

Lees meer...

Pim_van_Zuilenkom.png

Stadionpark people

Pim van Zuilekom is oprichter van Padelclub Rotterdam. Pim neemt ons mee naar de locatie gevesti...

Lezen (Stadionpark people)
Schermafbeelding_2022-05-30_om_14.12.04.png

Nieuwe website Stadionpark online

Het werd er tijd voor. Een nieuwe website voor gebiedsontwikkeling Stadionpark.

Lezen (Nieuwe website Stadionpark online)
Schermafbeelding_2022-03-15_om_14.05.33.png

Stadionpark People

Stijn van Leeuwen is de initiatiefnemer van het Ondernemershuis op Zuid. Zo'n 5000m2 werkvloer a...

Lezen (Stadionpark People)
Schermafbeelding_2022-01-05_om_14.25.51.jpg

Toekomst Feyenoord City

In de afgelopen periode is duidelijk geworden dat tot aan de zomer van 2022 de Feyenoord-organis...

Lezen (Toekomst Feyenoord City)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!