Ga naar content (Ga naar content)

05-01-22

Als je aan programmamanager Stadionpark Sander Geenen vraagt of er wel voldoende gesport wordt in Stadionpark volgt een bevlogen antwoord. “Ja, er wordt hier al heel veel gesport".

Kijk maar naar de Sportcampus waar Feyenoord met 1908 en nieuw Varkenoord prachtige onderkomens heeft. En naar sportpark Olympia waar steeds meer sportclubs gebruik van willen maken. Daar lopen de sporten uiteen van American Football tot cricket en alles wat daartussen zit. Laten we niet vergeten dat het Topsportcentrum een geweldige plek is waar zowel de leerlingen van het Albeda College als de Nederlandse Olympische turntop traint.”

Maar is dat wel voldoende? Om de bewoners van Zuid verder in beweging krijgen is er nog een wereld te winnen. Daarom zijn vorige week kleine en grote sportaanbieders voor het eerst bij elkaar gekomen op uitnodiging van het Topsportcentrum. Daar hebben ze gekeken hoe ze elkaar beter kunnen vinden en kunnen samenwerken. Geenen: “We zijn vrij en gedurfd met elkaar in gesprek gegaan. Het ging over kleine en grote initiatieven. Ik was vooral onder de indruk van de creativiteit van deze partijen, zoals het Albeda College en Skateland om er maar een paar te noemen. En ook over het aanbod nieuwe innovatieve sporten die heel anders met de buitenruimte omgaan, zoals freerunners en BMX’ers. Ook de komst van de twee nieuwe scholen met een sporthal op de Sportcampus biedt veel nieuwe extra mogelijkheden.

Wat wij vanuit Stadionpark hebben kunnen benadrukken is de fantastische infrastructuur die hier al bestaat en we daarmee Rotterdam internationaal als sportstad kunnen gaan neerzetten, voor breedte- en topsport. Ik heb er veel vertrouwen in dat de we met elkaar grote stappen vooruit gaan zetten.”

Lees meer...

coen_moulijn.jpg

Verbetering Coen Moulijnweg

In de komende zes maanden wordt er flink gewerkt aan de Coen Moulijnweg en het Van Zandvlietplei...

Lezen (Verbetering Coen Moulijnweg)
20221121_WHSP38821_De_Kreek_lowres.jpg

De Kreek en Buitendijk maken Rondje ronder

Aan het ruim 5 kilometer lange Rondje Stadionpark kunnen we aan dit einde van het jaar twee ontb...

Lezen (De Kreek en Buitendijk maken Rondje ronder)
Ontvangs_LoopAward2021.jpg

Rondje wint LoopAward

Rondje Stadionpark van gemeente Rotterdam heeft samen met Stationsommetjes van NS de LoopAward 2...

Lezen (Rondje wint LoopAward)
SP_People_Tima_1.png

Stadionpark People

Stadionpark People: Patissier Fatima Masrour bakt de heerlijkste taarten

Lezen (Stadionpark People)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!