Ga naar content (Ga naar content)

16-10-23

Woontoren Imagine bereikt hoogste punt

Hoera! Het hoogste punt van Imagine, de nieuwe woontoren aan de Laan op Zuid, is bereikt. Op vrijdag 13 oktober werd dit gevierd met alle betrokken partners. Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) was er ook bij.

Imagine is het eerste vastgoedproject dat is ontwikkeld voor Feyenoord City. Projectmanager Jerom Enthoven vertelt: ‘De locatie van Imagine is bijzonder omdat dit het begin is van Feyenoord City en de verbinding maakt met de rest van de stad. Het gebouw heeft een uniek design, is gasvrij, energiezuinig en voorzien van zonnepanelen’.

De eerste bewoners kunnen in de zomer van 2024 hun nieuwe huisje in! Het gebouw bestaat uit 295 woningen. Hiervan zijn 162 koopappartementen en 133 huurappartementen (voor Vesteda). De woningen hebben een variatie aan prachtige uitzichten. Ze kijken uit op de Maas, Feyenoord City, het centrum en de binnentuin. Behalve wonen kun je straks ook ondernemen in Imagine. Er komt namelijk 1.500 m2 commerciële ruimte vrij. 

‘Imagine is het eerste project van de ontwikkeling van Feyenoord City. Ontzettend fijn dat de eerste bewoners volgende zomer al kunnen intrekken. Het is een prachtig project met duurzame woningen die omgeven worden door veel groen en water’, aldus wethouder Zeegers.

Imagine staat voor duurzaam bouwen en groen wonen: het gebouw zelf is klimaatadaptief, de appartementen zijn energiezuinig en er is een groene binnentuin. Bewoners kunnen daarnaast gebruikmaken van deelmobiliteit. In de parkeergarage en buiten het wooncomplex wordt speciaal plaats gemaakt voor deelauto’s.

Lees meer...

WHSP44021.jpg

Toegang parkeergarage Colosseumweg onder de loep

De gemeente deed onderzoek naar de mogelijkheden voor een andere toegang en ging met bewoners en...

Lezen (Toegang parkeergarage Colosseumweg onder de loep)
240328-BC-Roseknoop-011.jpg

NN Marathon 2024 weer door Stadionpark en over Roseknoop

Zondag 14 april is de grote dag… die van de NN Marathon Rotterdam. Zoals elk jaar trappen de d...

Lezen (NN Marathon 2024 weer door Stadionpark en over Roseknoop)
bhBuitenplaatseten02.jpg

Maandag Maaltijden: samen eten op het eiland

Parelcouscous met gegrilde groenten en feta. Herfstsoep met appel, kaneel, pompoen en rode linze...

Lezen (Maandag Maaltijden: samen eten op het eiland)
Terugblik_2022.png

Terugblik op een bewogen 2022

Terugblik op een bewogen 2022.

Lezen (Terugblik op een bewogen 2022)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!