Ga naar content (Ga naar content)

28-11-23

Uitnodiging openbare vergadering Q-team Feyenoord City
 

Het Quality-team (Q-team) Feyenoord City nodigt je uit voor de grote openbare bijeenkomst op vrijdagmiddag 15 december. Jouw komst is belangrijk, want het team is benieuwd naar jouw mening en ideeën over Feyenoord City.

 

Q-team Feyenoord City? Wie en wat

Het Q-team Feyenoord City bestaat uit onafhankelijke, professionele externe vakspecialisten, van architecten tot maatschappelijke ondernemers. Het team kijkt kritisch naar de plannen voor gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Het werpt een scherpe blik op wat er nog mist en geeft advies aan het stadsbestuur. Het team staat pal voor verbetering van het woon- en leefkwaliteit van dit deel in Rotterdam-Zuid.

Wat staat er op de agenda?

Op 15 december staat onder andere het plan en de ambities voor Waterkant op de agenda. Deze nieuwe wijk komt op de plaats waar het stadion was gepland. Het ontwerpteam, dat bestaat uit drie architectenbureaus EFFEKT, OMA en LOLA, presenteert de plannen.

Daarna gaat het Q-team in gesprek met de ontwerpers en Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGAM). Hebben de bedenkers aan alles gedacht, behalve 3.000 woningen? Biedt de nieuwe buurt voldoende aspecten waar de omliggende wijken van kunnen meeprofiteren? Hoe ziet het sociaal-maatschappelijk programma eruit? Het Q-team beoordeelt kritisch het plan, zodat straks een volledig en evenwichtig plan naar het stadsbestuur kan. 

Ook is er een presentatie door StiGAM over het sociaal-maatschappelijk programma. Hierin wordt duidelijk gemaakt hoe de behoeften van omwonenden en ondernemers uit de buurt en de buurten eromheen in de plannen worden meegenomen.

Openbare vergadering Q-team Feyenoord City. Kom je ook?


Wanneer?

Vrijdag 15 december, van 14.00 uur tot 16.30 uur | inclusief borrel

Waar?

Topsportcentrum Rotterdam, van Zandvlietplein 20

Vanwege de zaalcapaciteit is het nodig om je vooraf aan te melden. Mail uiterlijk vrijdag 8 december naar: Qteam_FCSO@Rotterdam.nl

Inspreken

Wil je inspreken over Feyenoord City? Dat kan. Er is plek voor drie kandidaten die dit op persoonlijke titel of voor een groep kunnen doen. Inspreektijd is maximaal 5 minuten. Wel moet je dit vooraf melden bij je aanmelding.

Lees meer...

Bijeenkomst_getijdenpark_2.jpg

Eerste schetsen Getijdenpark

Bewoners en ondernemers hebben tijdens een inloopbijeenkomst in oktober de eerste schetsen voor ...

Lezen (Eerste schetsen Getijdenpark)
Van_Melle_Stadsarchief_NL-RtSA_4204_3289.jpg

Hoe het was... de stoere jongens van Piet Smit en de zoete meisjes van Van Melle

Pieter Termeer van Leeszaal Vreewijk brengt voor Stadionpark en de Roseknoop de geschiedenis tot...

Lezen (Hoe het was... de stoere jongens van Piet Smit en de zoete meisjes van Van Melle)
onthulling_beelden_plein_Veranda_4_Arnoud_Verhey.jpeg

Bevers gesignaleerd

Je wilt het geloven of niet maar op het Cor Kieboomplein bij de Veranda zijn twee bevers gesigna...

Lezen (Bevers gesignaleerd)
1.png

Oervis in Rotterdam: de terugkomst van de steur

De steur is een vissoort van miljoenen jaren oud, een soort dino-vis dus. Door menselijk handele...

Lezen (Oervis in Rotterdam: de terugkomst van de steur)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!