Ga naar content (Ga naar content)

28-11-23

Uitnodiging openbare vergadering Q-team Feyenoord City
 

Het Quality-team (Q-team) Feyenoord City nodigt je uit voor de grote openbare bijeenkomst op vrijdagmiddag 15 december. Jouw komst is belangrijk, want het team is benieuwd naar jouw mening en ideeën over Feyenoord City.

 

Q-team Feyenoord City? Wie en wat

Het Q-team Feyenoord City bestaat uit onafhankelijke, professionele externe vakspecialisten, van architecten tot maatschappelijke ondernemers. Het team kijkt kritisch naar de plannen voor gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Het werpt een scherpe blik op wat er nog mist en geeft advies aan het stadsbestuur. Het team staat pal voor verbetering van het woon- en leefkwaliteit van dit deel in Rotterdam-Zuid.

Wat staat er op de agenda?

Op 15 december staat onder andere het plan en de ambities voor Waterkant op de agenda. Deze nieuwe wijk komt op de plaats waar het stadion was gepland. Het ontwerpteam, dat bestaat uit drie architectenbureaus EFFEKT, OMA en LOLA, presenteert de plannen.

Daarna gaat het Q-team in gesprek met de ontwerpers en Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas (StiGAM). Hebben de bedenkers aan alles gedacht, behalve 3.000 woningen? Biedt de nieuwe buurt voldoende aspecten waar de omliggende wijken van kunnen meeprofiteren? Hoe ziet het sociaal-maatschappelijk programma eruit? Het Q-team beoordeelt kritisch het plan, zodat straks een volledig en evenwichtig plan naar het stadsbestuur kan. 

Ook is er een presentatie door StiGAM over het sociaal-maatschappelijk programma. Hierin wordt duidelijk gemaakt hoe de behoeften van omwonenden en ondernemers uit de buurt en de buurten eromheen in de plannen worden meegenomen.

Openbare vergadering Q-team Feyenoord City. Kom je ook?


Wanneer?

Vrijdag 15 december, van 14.00 uur tot 16.30 uur | inclusief borrel

Waar?

Topsportcentrum Rotterdam, van Zandvlietplein 20

Vanwege de zaalcapaciteit is het nodig om je vooraf aan te melden. Mail uiterlijk vrijdag 8 december naar: Qteam_FCSO@Rotterdam.nl

Inspreken

Wil je inspreken over Feyenoord City? Dat kan. Er is plek voor drie kandidaten die dit op persoonlijke titel of voor een groep kunnen doen. Inspreektijd is maximaal 5 minuten. Wel moet je dit vooraf melden bij je aanmelding.

Lees meer...

Terugblik_2022.png

Terugblik op een bewogen 2022

Terugblik op een bewogen 2022.

Lezen (Terugblik op een bewogen 2022)
Mohammed_Koc.jpg

Stadionpark People met Mohammed Koç

Lezen (Stadionpark People met Mohammed Koç)
Hondenbordje_5.jpg

Honden aan de lijn of niet

Waar kun je in Park De Twee Heuvels honden wel of niet vrij laten loslopen, is een veel gestelde...

Lezen (Honden aan de lijn of niet)
WHSP4166.jpg

Update Roseknoop: tonnen zand en nieuw asfalt

Zand, zand, nog eens zand en… nieuw asfalt. Het werk aan de Roseknoop, de toekomstige entree n...

Lezen (Update Roseknoop: tonnen zand en nieuw asfalt)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!