08-07-22

In januari van dit jaar is de nieuwe GAMMA met P+R Noorderhelling geopend. Een aanwinst voor het gebied en voor bezoekers een mooie gelegenheid om de auto te parkeren en eventueel de route te vervolgen met het OV. Echter zijn er recent een aantal onnodige ontruimingen van het gebouw geweest.


Loos alarm
Afgelopen weken is het alarm een aantal keren afgegaan, waardoor er een ontruiming plaats moest vinden. De hulpdiensten zijn hierbij automatisch opgeroepen. Alle keren ging het om loos alarm. De (brand)meldingen werden veroorzaakt door de laagstaande zon in combinatie met een verkeerd ingestelde hittesensor en een andere oorzaak is een fout in de software. Er is op geen enkel moment een onveilige situatie in of om het gebouw ontstaan. 

Specifieke meetapparatuur
Wellicht is u bekend dat er tijdens de bouw methaangas in de grond is waargenomen. Hierbij is aanvullend onderzoek gedaan naar de concentraties en zijn er voorzorgsmaatregelen getroffen. De concentraties die zijn gemeten vormen geen enkel gevaar voor de omgeving, daarin wordt geen risico genomen. Veiligheid staat ten alle tijden voorop. Om dit te waarborgen is er tijdens de bouw voor gekozen om een afvoersysteem onder het gebouw te realiseren dat zorgt voor een natuurlijke ventilatie. Daarnaast is er vaste meetapparatuur in het gebouw geïnstalleerd die concentratie continue in de gaten houdt. Bij een te hoge concentratie slaat de installatie direct alarm, waarbij ook de hulpdiensten worden gealarmeerd. De metingen worden nauwkeurig gerapporteerd, waarbij is geconstateerd dat er geen enkele keer te hoge concentraties zijn gemeten. Er is twee keer een signaalwaarde overschreden, die vooraf in de software is ingesteld. De concentraties hiervan waren ver beneden de waarden waar het niet meer veilig of gezond zou zijn. Er heeft zich dus geen onveilige situatie voorgedaan.

Het software-probleem is inmiddels opgelost. Er wordt dan ook vanuit gegaan dat het probleem is verholpen en dat er in de toekomst niet meer onnodig alarm wordt geslagen. Dit is vervelend voor omwonenden en gebruikers van het pand en dat moet voorkomen worden.

Lees meer...

Nightview_Stadion_xs.jpeg

Geen nieuw stadion

Feyenoord heeft bekend gemaakt niet verder te gaan met de ontwikkelingen voor een nieuw stadion ...

Lezen (Geen nieuw stadion)
Hondenbordje_5.jpg

Honden aan de lijn of niet

Waar kun je in Park De Twee Heuvels honden wel of niet vrij laten loslopen, is een veel gestelde...

Lezen (Honden aan de lijn of niet)
Sportbijeenkomst_1.jpg

Sporten in Stadionpark

Om de bewoners van Zuid verder in beweging krijgen is er nog een wereld te winnen.

Lezen (Sporten in Stadionpark)
Bokshal.jpeg

Nationaal vechtsportcentrum

Rotterdam Topsport heeft samen met de gemeente Rotterdam, betrokken sportbonden, NOC*NSF en het ...

Lezen (Nationaal vechtsportcentrum)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!