Ga naar content (Ga naar content)

05-10-23

Onvergetelijke zondag op het Varkenoordseviaduct


De stralende zon, de vrolijke klanken van gelach en muziek, de geur van het heerlijke eten van onze lokale ondernemers – wat een genot was de derde editie van Ontdek Stadionpark. En wat de dag extra bijzonder maakte was dat we dit feestje mochten vieren boven op het Varkenoordseviaduct – een van de drukste verkeersaders van de stad. Het viaduct ging de volgende ochtend vroeg, na vijf maanden afgesloten te zijn, weer open voor verkeer en tramlijn 23. Zo rustig gaan we het dus niet meer meemaken.

Met Ontdek Stadionpark willen we mensen van alle leeftijden en achtergronden bij elkaar brengen om samen te genieten van wat Stadionpark te bieden heeft. Huidige bewoners, nieuwe bewoners, toekomstige bewoners en gewoon nieuwsgierige Rotterdammers: iedereen kwam even gluren.

Dit feestje is vooral goed gelukt met de hulp van onze lokale ondernemers en organisaties. Zij hebben bijgedragen aan sport, cultuur, horeca en creativiteit boven op het viaduct. Dankzij deze helden hebben we op zondag kunnen genieten van leuke workshops, prachtige live muziek en heerlijke versnaperingen.  Van Free Running tot BMX-en, sneltekenen tot yoga, en ruim 200 hardlopers van de Rotterdam Running Crew die het Rondje Stadionpark liepen. 

Ontdek Stadionpark was meer dan alleen een gezellig feestje. Het was een moment om te vieren hoever we al gekomen zijn met de gebiedsontwikkeling. En tegelijkertijd ook te ontdekken wat er de komende jaren nog aankomt: woningen, groen, getijdenpark, scholen, winkels, ondernemingen en een nieuwe stadsbrug!

Bekijk de foto's van Ontdek Stadionpark

Lees meer...

Start_Bouw_Buitenkans.png

Bouw De Buitenkans begonnen

Op 17 november is de eerste paal voor de bouw van De Buitenkans geslagen. Samen met de toekomsti...

Lezen (Bouw De Buitenkans begonnen)
21179-arnoud-verhey-1-2.jpg

Architectuurprijs: stem jij ook op het Eiland van Brienenoord?

Het Getijdenpark Eiland van Brienenoord is genomineerd voor de jaarlijkse Rotterdam Architectuur...

Lezen (Architectuurprijs: stem jij ook op het Eiland van Brienenoord?)
20221129_WHSP40095_Bouwbord_Roseknoop.jpg

Roseknoop steeds beter zichtbaar

De renovatie van de Roseknoop komt dichterbij én wordt steeds zichtbaarder. Zo zijn de eerste b...

Lezen (Roseknoop steeds beter zichtbaar)
Update_Roseknkoop.jpg

Roseknoop: bouwplaats van boven

Het was een bijzonder moment: op 1 mei, net na de ochtendspits om 9.30 uur, reed de voorlopig la...

Lezen (Roseknoop: bouwplaats van boven)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!