05-01-22

Rondje Stadionpark van gemeente Rotterdam heeft samen met Stationsommetjes van NS de LoopAward 2021 gewonnen. De prijzen werden uitgereikt op het Nationaal Voetgangerscongres in Den Haag. Uit 22 inzendingen heeft de jury gekozen voor deze twee initiatieven die op eigen wijze bijdragen aan meer ruimte voor lopen in Nederland.

Jury over Rondje Stadionpark

Rondje Stadionpark kreeg de prijs omdat het de fysieke omgeving loopvriendelijker maakt. In dit vijf kilometer lange recreatieve route op Rotterdam Zuid kan er informeel gesport worden, zijn er zitgelegenheden voor ouderen, speeltoestellen voor kinderen, extra brede paden en in het midden rug-aan-rug banken. Felle kleuren, grote symbolen en teksten geven het park kleur, levendigheid en zorgen voor een gesprek.
De jury was enorm enthousiast over het Rondje Stadionpark. “Willen we wandelen serieus nemen, dan moeten we er ook letterlijk ruimte voor maken en aandacht aan besteden, dat wordt hier gedaan,” zegt juryvoorzitter Wouter Veldhuis. “Zuid in Rotterdam is echt in beweging! De achterliggende gedachte is mooi en het feit dat er zoveel organisaties bij betrokken waren is ook goed,” aldus Karen van Ruiten. Ook draagt het Rondje volgens de jury bij aan de doelen van Ruimte voor Lopen, is creatief, origineel, actueel en divers.

Joke Klumper neemt prijs in ontvangst

Joke Klumper, landschapsarchitect bij gemeente Rotterdam, mocht de LoopAward in ontvangst nemen. “Wij zijn natuurlijk hartstikke trots met deze prijs. We hebben er met een heel breed team van landschap, mobiliteit en grafisch vormgever Karin ter Laak aan gewerkt. Ook bewoners en ondernemers hebben een belangrijke rol gespeeld. Het geeft aan dat het Rondje Stadionpark iets bijzonders toevoegt aan wandelen in Rotterdam. En of je nou komt wandelen, skaten, de hond uitlaat of met een groepje gaat fitnessen, het Rondje is een sociale ontmoetingsplek voor verschillende groepen. Het is mooi, dat dit door de jury wordt gezien en beloond.”

Ambitie

Het Rondje past bovendien bij de ambitie om Rotterdam voor voetgangers aantrekkelijker, veiliger en toegankelijker te maken. 

www.stadionpark-rotterdam.nl

 

Lees meer...

DSC2494.jpg

Boekje met toffe wandelingen

Wachten we met het lopen van het Rondje Stadionpark tot het rond is? Niks ervan.

Lezen (Boekje met toffe wandelingen)
DSC4435.jpg

Spectaculaire opening De Koepels

Op 26 juni zijn De Koepels in het Mallegatpark officieel geopend. Dé plek voor urban sports!

Lezen (Spectaculaire opening De Koepels)
WHSP124120s.jpeg

Bever terug op het eiland

Het symbool van IJsselmonde is weer terug. De bever! En wel op het Eiland van Brienenoord!

Lezen (Bever terug op het eiland)
standpunt_2.jpg

FXL gepresenteerd tijdens Bouwpower

Op 16 mei vond de bijeenkomst Bouwpower plaats van VNO-NCW Rijnmond.

Lezen (FXL gepresenteerd tijdens Bouwpower)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!