Ga naar content (Ga naar content)

05-01-22

Rondje Stadionpark van gemeente Rotterdam heeft samen met Stationsommetjes van NS de LoopAward 2021 gewonnen. De prijzen werden uitgereikt op het Nationaal Voetgangerscongres in Den Haag. Uit 22 inzendingen heeft de jury gekozen voor deze twee initiatieven die op eigen wijze bijdragen aan meer ruimte voor lopen in Nederland.

Jury over Rondje Stadionpark

Rondje Stadionpark kreeg de prijs omdat het de fysieke omgeving loopvriendelijker maakt. In dit vijf kilometer lange recreatieve route op Rotterdam Zuid kan er informeel gesport worden, zijn er zitgelegenheden voor ouderen, speeltoestellen voor kinderen, extra brede paden en in het midden rug-aan-rug banken. Felle kleuren, grote symbolen en teksten geven het park kleur, levendigheid en zorgen voor een gesprek.
De jury was enorm enthousiast over het Rondje Stadionpark. “Willen we wandelen serieus nemen, dan moeten we er ook letterlijk ruimte voor maken en aandacht aan besteden, dat wordt hier gedaan,” zegt juryvoorzitter Wouter Veldhuis. “Zuid in Rotterdam is echt in beweging! De achterliggende gedachte is mooi en het feit dat er zoveel organisaties bij betrokken waren is ook goed,” aldus Karen van Ruiten. Ook draagt het Rondje volgens de jury bij aan de doelen van Ruimte voor Lopen, is creatief, origineel, actueel en divers.

Joke Klumper neemt prijs in ontvangst

Joke Klumper, landschapsarchitect bij gemeente Rotterdam, mocht de LoopAward in ontvangst nemen. “Wij zijn natuurlijk hartstikke trots met deze prijs. We hebben er met een heel breed team van landschap, mobiliteit en grafisch vormgever Karin ter Laak aan gewerkt. Ook bewoners en ondernemers hebben een belangrijke rol gespeeld. Het geeft aan dat het Rondje Stadionpark iets bijzonders toevoegt aan wandelen in Rotterdam. En of je nou komt wandelen, skaten, de hond uitlaat of met een groepje gaat fitnessen, het Rondje is een sociale ontmoetingsplek voor verschillende groepen. Het is mooi, dat dit door de jury wordt gezien en beloond.”

Ambitie

Het Rondje past bovendien bij de ambitie om Rotterdam voor voetgangers aantrekkelijker, veiliger en toegankelijker te maken. 

www.stadionpark-rotterdam.nl

 

Lees meer...

150jr_NW_uitagenda_banner_748x238px_def.jpg

Vier 150 jaar Nieuwe Waterweg

Viering 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg! in Stadionpark op 24 en 25 september.

Lezen (Vier 150 jaar Nieuwe Waterweg)
Illias.jpg

Stadionpark People

Iliass Tajdirti is sociaal ondernemer en lid van de gebiedscommissie IJsselmonde.

Lezen (Stadionpark People)
20221121_WHSP38821_De_Kreek_lowres.jpg

De Kreek en Buitendijk maken Rondje ronder

Aan het ruim 5 kilometer lange Rondje Stadionpark kunnen we aan dit einde van het jaar twee ontb...

Lezen (De Kreek en Buitendijk maken Rondje ronder)
Pim_van_Zuilenkom.png

Stadionpark people

Pim van Zuilekom is oprichter van Padelclub Rotterdam. Pim neemt ons mee naar de locatie gevesti...

Lezen (Stadionpark people)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!