17-12-2021

Tof boekje met toffe wandelingen

 

Wachten we met het lopen van het Rondje Stadionpark tot het rond is? Niks ervan. De mensen van Buitenplaats Brienenoord in ieder geval niet. Ze hebben een tof boekje geschreven hoe je het Rondje nu al kunt lopen. Niet één wandeling, maar wel vijf extra routes hebben ze eraan toegevoegd, met mooie foto’s en leuke, onbekende verhalen. Het boekje is compact en past precies in je jaszak.

 

Een cadeautje!

Het idee voor het boekje is eigenlijk ontstaan doordat Buitenplaats heel graag met heel veel mensen hadden willen wandelen. De coronamaatregelen hielden dat tegen. “Als het dan niet live kan, laten we dan alle verhalen bundelen die we hebben opgehaald.”, vertelt Maurice Specht van Buitenplaats. “Het is een reisgidsje geworden. Er is gek genoeg zoveel te beleven en er zijn verborgen routes. Wat ik heel verrassend vind, is het ingepakte pand van de Sligro. Achter die verpakking zit een heel oud pand, dat nog van de scheepswerf Piet Smit is geweest. Zomaar een oud stukje haven. Een andere ontdekking is Park De Twee Heuvels. Een cadeautje! Het is heel fijn om er doorheen te lopen en heeft prachtige zichtlijnen. Tussen alle drukte ben je dat midden in het park helemaal kwijt. De hoogste heuvel is een fijn plekje, daar heb je een mooi uitzicht. Daar zit ik graag.”, besluit Specht.

_DSC2494

Win het boekje

Zin in een mooie winterwandeling? Voor de eerste tien mailers naar stadionpark@rotterdam.nl hebben we een gratis exemplaar.

Het boekje is natuurlijk ook te koop bij Buitenplaats Brienenoord of bij de boekhandels Van Rietschoten (Keizerswaard), Bosch en de Jong (Fenix Food Factory) of bij Van Gennep (centrum) en bij Het Nieuwe Instituut of OMI.
Boekje kost 5€