Ga naar content (Ga naar content)

22-09-22

In het weekend van 24-25 september is er een bijzonder festival op het Eiland van Brienenoord om te vieren dat de Nieuwe Waterweg 150 jaar bestaat; een mooie gelegenheid om dit unieke getijdengebied te bezoeken!

Wat een knap staaltje werk is er 150 jaar geleden verricht; de aanleg van de Nieuwe Waterweg. Geheel naar het plan van de jonge ingenieur Pieter Caland. Rotterdam heeft veel te danken aan deze open verbinding met zee. Zonder de Nieuwe Waterweg waren we nooit die havenstad geworden die we nu zijn. Daarom viert de organisatie met bezoekers en de gemeenschappen langs de rivier wat er toen is gebeurd, gerealiseerd en in gang gezet. Dus ook in Stadionpark!

Het Eiland van Brienenoord als festivalterrein
Alle activiteiten die sinds begin maart hebben plaatsgevonden in het teken van de viering 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg! komen nog een keer samen. Op 24 en 25 september op het Eiland van Brienenoord.

Van kunst tot kinderactiviteiten
In verschillende tenten, in de open natuur én op het water is van alles te beleven! Ontdek het eiland bijvoorbeeld eens tijdens één van de vele (begeleide) wandelingen, en kom alles te weten over de stadsnatuur, het unieke getijdegebied en de volkstuinen. Voor kinderen (8+) is er op zondag een speciaal programma, met oa. een lezing van kinderboekenschrijfster Linda Dielemans over Doggerland, het Atlantis van de Noordzee. Luister naar de Watersoundtrack van Joost de Jong en de natuurliederen van Laurens Vocaal. Swing mee met de jazzband en kom tussendoor op adem met de heerlijke (vegetarische) hapjes en drankjes van Buitenplaats. En raak je uitgekeken op het eiland? Stap dan aan boord voor een vaartocht naar het Maritiem Museum/ Serendiep of vaar naar de noordoever en bezichtig het kunstwerk Groot Water.

De meeste activiteiten vinden buiten plaats. Het Eiland van Brienenoord is het beste te bereiken op de fiets. De entree is gratis, reserveren voor de vaartochten kan tijdens het festival bij het informatiepunt.

Bekijk het actuele programma

Lees meer...

Schermafbeelding_2022-01-05_om_14.01.14.jpg

Pandje maakt ruimte

Het pandje aan de Dwarsdijk 200 aan de rand van Park De Twee Heuvels is gesloopt.

Lezen (Pandje maakt ruimte)
Scherm-afbeelding_2023-03-30_om_13.01.58.png

Roseknoop: volgende fase breekt aan

Binnenkort breekt de volgende fase voor de Roseknoop aan. Van 1 mei tot eind oktober 2023 gaan h...

Lezen (Roseknoop: volgende fase breekt aan)
bhopeningLaanopZuid33.jpg

Focus op 2e Rosestraat

De volgende fase in de renovatie Roseknoop breekt aan. Bomen, nieuwe fiets- en voetpaden en inkl...

Lezen (Focus op 2e Rosestraat)
WHSP4429.jpg

Rotterdam Architectuurprijs: Eiland van Brienenoord geliefd bij publiek en jury

‘Een onverwachte oase in de groene stad.’ Het Eiland van Brienenoord werd derde bij de publi...

Lezen (Rotterdam Architectuurprijs: Eiland van Brienenoord geliefd bij publiek en jury)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!