Ga naar content (Ga naar content)

22-09-22

In het weekend van 24-25 september is er een bijzonder festival op het Eiland van Brienenoord om te vieren dat de Nieuwe Waterweg 150 jaar bestaat; een mooie gelegenheid om dit unieke getijdengebied te bezoeken!

Wat een knap staaltje werk is er 150 jaar geleden verricht; de aanleg van de Nieuwe Waterweg. Geheel naar het plan van de jonge ingenieur Pieter Caland. Rotterdam heeft veel te danken aan deze open verbinding met zee. Zonder de Nieuwe Waterweg waren we nooit die havenstad geworden die we nu zijn. Daarom viert de organisatie met bezoekers en de gemeenschappen langs de rivier wat er toen is gebeurd, gerealiseerd en in gang gezet. Dus ook in Stadionpark!

Het Eiland van Brienenoord als festivalterrein
Alle activiteiten die sinds begin maart hebben plaatsgevonden in het teken van de viering 150 jaar Vooruit Nieuwe Waterweg! komen nog een keer samen. Op 24 en 25 september op het Eiland van Brienenoord.

Van kunst tot kinderactiviteiten
In verschillende tenten, in de open natuur én op het water is van alles te beleven! Ontdek het eiland bijvoorbeeld eens tijdens één van de vele (begeleide) wandelingen, en kom alles te weten over de stadsnatuur, het unieke getijdegebied en de volkstuinen. Voor kinderen (8+) is er op zondag een speciaal programma, met oa. een lezing van kinderboekenschrijfster Linda Dielemans over Doggerland, het Atlantis van de Noordzee. Luister naar de Watersoundtrack van Joost de Jong en de natuurliederen van Laurens Vocaal. Swing mee met de jazzband en kom tussendoor op adem met de heerlijke (vegetarische) hapjes en drankjes van Buitenplaats. En raak je uitgekeken op het eiland? Stap dan aan boord voor een vaartocht naar het Maritiem Museum/ Serendiep of vaar naar de noordoever en bezichtig het kunstwerk Groot Water.

De meeste activiteiten vinden buiten plaats. Het Eiland van Brienenoord is het beste te bereiken op de fiets. De entree is gratis, reserveren voor de vaartochten kan tijdens het festival bij het informatiepunt.

Bekijk het actuele programma

Lees meer...

Varkenoordseviaduct_en_Laan_op_Zuid_eerder_open.png

Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct eerder op

Sinds 1 mei zijn het Varkenoordseviaduct en een deel van de Laan op Zuid afgesloten voor het ope...

Lezen (Laan op Zuid en Varkenoordseviaduct eerder op)
Stadsarchief_Rotterdam_duivenplatje_Foto_Ary_Groeneveld.jpg

Hoe het was

In Feijenoord en IJsselmonde wordt veel gebouwd en opgeknapt. Maar wat zat hier vroeger eigenlij...

Lezen (Hoe het was)
Stieltjesplein_Stadsarchief_NL-RtSA_4204_17843.jpg

Hoe het was: Dag en Nacht, uitgaan op Zuid

In Feijenoord en IJsselmonde wordt veel gebouwd en opgeknapt. Maar wat zat hier vroeger eigenlij...

Lezen (Hoe het was: Dag en Nacht, uitgaan op Zuid)
20221129_WHSP40095_Bouwbord_Roseknoop.jpg

Roseknoop steeds beter zichtbaar

De renovatie van de Roseknoop komt dichterbij én wordt steeds zichtbaarder. Zo zijn de eerste b...

Lezen (Roseknoop steeds beter zichtbaar)

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!