Ga naar content (Ga naar content)

Renovatie Roseknoop

Sinds 9 januari 2023 is de renovatie van de Roseknoop in volle gang. De Roseknoop is een belangrijk en druk kruispunt en de toegangspoort naar Stadionpark. Hier komen de 2e Rosestraat, Beijerlandselaan, Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct samen. Het kruispunt krijgt een grote opknapbeurt. Een deel van de werkzaamheden is al klaar, zo zijn de Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct weer open voor al het verkeer. 

Er zijn afsluitingen en omleidingen voor de auto, tram en bus. Een deel van de 2e Rosestraat/Beijerlandselaan/Hilledijk is langere tijd dicht. Alles blijft bereikbaar, soms wel met een omweg en langere reistijd. Houd er rekening mee dat je mogelijk een andere route moet nemen. En dat het langer duurt om thuis, op school, werk of bij de winkels te komen. Eind september 2024 zijn de werkzaamheden klaar. Straks is het gebied beter bereikbaar en stroomt het verkeer beter door. En ligt er een veilig, groen en mooi stadsplein.

Verkeers- en reizigersinformatie

Kijk voor afsluitingen en omleidingen voor auto, fiets en voetganger op www.rotterdamonderweg.nl.

Kijk voor een overzicht van omleidingen en gewijzigde routes van tram en bus op www.RET.nl/roseknoop.

Nieuws

Maart 2024 | Asfalteren kruising Brede Hilledijk met Laan op Zuid

Vorig jaar is de Laan op Zuid voor een groot deel opnieuw geasfalteerd. Op 21 maart is de laatste kruising Brede Hilledijk/Laan op Zuid aan de beurt. In de nacht van donderdag 21 op vrijdag 22 maart is de kruising van de Brede Hilledijk met de Laan op Zuid afgesloten voor autoverkeer. 

Lees verder


Maart 2024 | Grond goed ingeklonken, zand reist verder

Daar gaat ze: de voorbelasting, de grote berg zand op de Roseknoop! De grond is genoeg ingeklonken en het zand dat daarvoor zorgde, mag er weer af. Vrachtwagens reden begin maart af en aan, werden volgeladen en even verderop weer leeggestort. Het zand, zo'n 11.700 ton, ging van de bouwplaats Roseknoop naar de Rijnhaven. Hier wordt het hergebruikt voor de landaanwinning.

Lees verder


Maart 2024 | Verder op en rond de bouwplaats

Het werk op en rond de Roseknoop gaat gestaag door. Asfalteren, de aanleg van fietspaden en ledlampen. Wat gebeurde er zoal op en rond de bouwplaats?

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!


Webcam

Volg de werkzaamheden op de bouwplaats via de live webcam.


Afsluitingen, omleidingen en werkzaamheden

Door de werkzaamheden zijn er afsluitingen voor auto, tram en bus. Fietsers en voetgangers worden omgeleid.

Tot eind september 2024
2e Rosestraat: deel tussen de Laan op Zuid en Putselaan.
Ingang Beijerlandselaan en ingang Hilledijk (beide richting Slaghekstraat).
Hilledijk: deel tussen Putselaan tot Martinus Steijnstraat

Werkzaamheden: wanneer en wat?
De werkzaamheden voeren we per periode uit en koppelen we zoveel mogelijk aan elkaar. Hieronder in grote lijn informatie over werkzaamheden die nog bezig zijn of moeten gebeuren.

Van oktober 2023 tot eind september 2024

  • Planten bomen Laan op Zuid (vanaf half november 2023)
  • Aanpassing fietspad Laan op Zuid – kant Beijerlandselaan: ondergrondse aanpassing en aanleg definitieve bestrating. Dit duurt tot het eind december 2023. Fietsers richting Varkenoordseviaduct moeten oversteken bij de Paul Krugerstraat. In januari 2024 wordt het fietspad aan de kant van woontoren Imagine aangepast en afgerond.  
  • Inklinken dijk: tussen de Laan op Zuid en de Beijerlandselaan is de dijk het meest verzakt. Dit stuk is opgehoogd met flugsand. De grond moet een paar maanden inzakken, oftewel inklinken. Dit versnellen we door er extra zand op te leggen, in bouwtermen heet dat voorbelasting. Iedere week wordt de grond gemeten. Als de ondergrond stevig genoeg is, halen we de voorbelasting weg en gaan we verder met de werkzaamheden.
  • Op de delen waar geen voorbelasting ligt, gaan we verder met werkzaamheden zoals aanleg van het riool. 
  • Vanaf februari 2024 start de aanleg van de tramrails bij de Putselaan.
  • In april 2024 gaat de Marathon Rotterdam weer over de 2e Rosestraat, hiervoor leggen we tijdelijk asfalt aan. 

Buurthubs deelvervoer

In de wijken Feijenoord en IJsselmonde zijn hubs voor deelscooters en deelfietsen. Met de fiets, scooter of lopend kun je altijd langs de werkzaamheden van de Roseknoop. Bekijk de plattegrond met de buurthubs.

Toolkit voor ondernemers

De Roseknoop Toolkit is een informatiepakket waarmee u klanten en bezoekers informeert over de bereikbaarheid.

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!