Ga naar content (Ga naar content)

Vanaf 9 januari 2023 zijn er werkzaamheden aan de Roseknoop. Hier komen de 2e Rosestraat, Beijerlandselaan, Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct samen. Het kruispunt wordt flink opgeknapt, met veel werkzaamheden.

Binnenkort breekt de volgende fase voor de Roseknoop aan. Van 1 mei tot eind oktober 2023 gaan het Varkenoordseviaduct en een deel van de Laan op Zuid dicht. Auto’s, tram 23 en 125 kunnen er dan niet door, fietsers en voetgangers wel. Alles blijft bereikbaar, soms wel met een omweg. Houd dus rekening met een langere reistijd.

Bekijk ook de uitleg in de animatie hieronder. 

Nieuws

4 april 2023 | Roseknoop: volgende fase breekt aan

Binnenkort breekt de volgende fase voor de Roseknoop aan. Van 1 mei tot eind oktober 2023 gaan het Varkenoordseviaduct en een deel van de Laan op Zuid dicht. Auto's, tram 23 en 125 kunnen er dan niet door, fietsers en voetgangers wel. Alles blijft bereikbaar, somg wel met een omweg. Houd dus rekening met een langere reistijd.

Lees verder

12 januari 2023 | Waarom duurt die Roseknoop zo lang?

De renovatie van de Roseknoop is begonnen! Ruim anderhalf jaar zijn de 2e Rosestraat en ingangen van de Beijerlandselaan en Hilledijk/Putselaan afgesloten voor auto, tram en bus. Waarom moet dat zo lang duren, kan dat niet wat sneller?

Lees verder


30 november 2022 | Roseknoop steeds beter zichtbaar

De renovatie van de Roseknoop komt dichterbij én wordt steeds zichtbaarder. Zo zijn de eerste bouwborden geplaatst en ontvangen ondernemers een toolkit met informatiemateriaal.

Lees verder

Werkzaamheden en afsluitingen

Vanaf 9 januari 2023 krijgt het kruispunt de Roseknoop een grote opknapbeurt. De renovatie gaat lang duren en er komt overlast. Er zijn afsluitingen en omleidingen voor de auto, tram en bus. Alles blijft bereikbaar, soms wel met een omweg en langere reistijd. Houd er rekening mee dat u mogelijk een andere route moet nemen. En dat het langer duurt om thuis, op school, werk of bij de winkels te komen.

In september 2024 zijn de grote werkzaamheden en omleidingen klaar. Straks is het gebied beter bereikbaar en stroomt het verkeer beter door. En ligt er een veilig, groen en mooi stadsplein.

Bekijk hieronder per fase de werkzaamheden en afsluitingen.

Buurthubs deelvervoer

Met de fiets, scooter of lopend kun je altijd langs de werkzaamheden van de Roseknoop. Wel vaak met een omweg of langere reistijd. In Feijenoord en IJsselmonde vind je daarom buurthubs: verzamelplekken voor deelvervoer. 

Je vindt ze in de wijk en bij de grotere ov-knooppunten zoals metrostation Maashaven, Rijnhaven, Station Zuid, winkelgebieden zoals de Beijerlandselaan en Vuurplaat en Park& Rides. Begin februari zijn er nog meer. 

Bekijk de locaties

Toolkit voor ondernemers

Voor winkeliers, ondernemers en bedrijven is een toolkit gemaakt: een informatiepakket om klanten en bezoekers te informeren over de bereikbaarheid.

Ga naar de toolkit

Nieuwsbrief

Stadionpark wordt het kloppend hart van Rotterdam waar wonen, sporten en beleven samenkomt. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Abonneer je dan op de nieuwsbrief!